Menu

Få sindet på rette spor med iyengar yoga

29. maj 2021 - Blog
Få sindet på rette spor med iyengar yoga

Der er mange måder hvorpå man kan forbedre sit sind og få kontrol på sine tanker. Hvis man oplever meget tankemylder eller generelt har en travl hverdag, kan det være en god idé at sætte noget tid af til sig selv med for eksempel meditation, yoga eller en kombination deraf. Iyengar yoga er blot en af de mange forskellige typer yoga, hvor man skal sørge for at holde positionerne korrekt og i længere tid end normalt for at opnå en dybere meditativ oplevelse og en dybere forbindelse mellem krop og sind.

Få en dyb meditativ oplevelse

Iyengar yoga blev opfundet med både styrkelse af kroppen for øje, men så sandelig også for at give ro i sindet. Denne form for yoga bliver helt naturligt meditativ, idet man strækker sin krop på nye måder og i længere tid. Når man blot tænker på at holde stillingerne korrekt og ikke mindst at holde balancen mens man gør det, skubber hjernen simpelthen alle andre distraherende tanker væk. Dette efterlader en effektiv meditationsøvelse både på yogamåtten og andre omstændigheder i livet. Få mere information om iyengar yoga her og begynd din meditative rejse allerede i dag.

Forstå dig selv bedre

Når man begynder på at dyrke meditativ yoga og fordyber sig i beroligende tanker, bliver man meget hurtigt nysgerrig på hvordan hjernen egentlig fungerer. Det kan være et spændende emne at dykke ned i, uanset om man dyrker yoga og meditation eller ej. Mange psykologer har siden tidernes morgen prøvet at undersøge, hvordan hjernen og ens egen personlighed hænger sammen – her var den østrigske psykoanalytiker, Sigmund Freud, en af de helt store. Hans personlighedsmodel var blandt andet bygget på hans teorier om hvordan personligheden var delt op i tre lag. Bliv klogere på Freuds psykoanalytiske personlighedsmodel her. Så er du klar til at lære noget nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *