Menu

Et liv i røg

4. marts 2014 - Aktivitet

Livet som værtshusejer

Siden slutningen af 90’erne har jeg været ejer af værtshuset Café Koen, hvor rygning har fyldt en stor del, da det altid har været tilladt at ryge der. For snakke ærligt, så er jeg gået hen og blevet træt af de røgfyldte lokaler også selvom, jeg så vidt som overhovedet muligt prøver at lufte ud, når jeg kan og har en udsugning, som dur. Passiv rygning er ikke noget for mig mere, og jeg har derfor længe overvejet at forbyde rygning på Café Koen, da jeg ikke har mulighed for at skabe et rygelokale. Dog dvæler jeg svagt ved tanken, da jeg er bekymret for, at dette vil resultere i, at jeg mister en stor del af min kundereds og det ville virkelig være en skam, hvis man pludselig ser sine stamkunder hos ’’naboen’’, da udover at være kunder, så er de ligeså nogle man kommer ind på livet af.

 

e cigaretteEt lys forude

En dag da jeg stod i baren, kom Gert ind, som er en af stamgæsterne, satte sig og bestilte det sædvanlige. Vi fik snakket lidt sammen, og jeg spurgte ind til, hvordan han havde det, hvor han blot svaret, at han lige pt. gik og ledte ihærdigt efter et hjælpemiddel til rygestop, da det var gået hen og blevet alt for dyrt for ham at ryge alle de dyre cigaretter. Han fortalte videre, at han havde hørt om nogle elektrisk cigaretter, som vidst skulle være meget fornuftige og spurgte derefter, om det var noget, jeg kendte til. Det gjorde jeg ikke, men jeg ville ønske jeg gjorde, da det lød spændende.

 

Et par dage senere kom Jesper ind og hev straks en såkaldt elektrisk cigaret frem og jeg begyndte straks at tænke for mig selv, at han havde fundet en genvej til rygestop, hvilket kun var godt. Jeg henvendte mig straks til ham og begyndte ihærdigt at spørge ind til hans nye e-cigaret. Jeg lyttede imens han fortalte og fandt det hele meget fascinerende. Da han var gået tænkte jeg, at der måske egentlig var håb forude mht. mindre røgfyldte lokaler, nu når to stamgæster inden for en kort periode begge var gået over til e-cigaretter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *